Вигадка та маніпуляція: Держбюро розслідувань розкритикувало слова Чорновол про обставини підпалу

18:50, 11 апреля 2020
Слова Тетяни Чорновол розцінюють як вигадку та спробу уникнути кримінальної відповідальності шляхом маніпулювання думкою суспільства.
Вигадка та маніпуляція: Держбюро розслідувань розкритикувало слова Чорновол про обставини підпалу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Державному бюро розслідувань вважають, що Тетяна Чорновол, яку підозрюють в умисному вбивстві, маніпулює думкою суспільства. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, Чорновол 10 квітня 2020 в ефірі телеканалу «Наш» заявила:

«Підпал офісу «Партії Регіонів» здійснено після того, як відбулися вбивства в Маріїнському парку і на Кріпосному провулку активістів Майдану, щоб відтягнути увагу «каратєлей» (це тітушки з бітами, які потім контрольним вистрілом вистрелювали в голову активістам Майдану, це були «каратєлі»). Щоб відтягнути увагу цих «каратєлей», я підпалила офіс «Партії Регіонів» і я відтягнула їхню увагу, тому що в матеріалах по вбивству Веремія проходить інформація, що ці «каратєлі» були зібрані біля пам’ятника Пилипа Орлика, щоб потім наступати на офіс «Партії Регіонів».

Державне бюро розслідувань заявляє про те, що дана інформація є недостовірною та спростовується доступною у відкритих джерелах хронологією подій:

«Підпал партійного офісу по вул. Липській у Києві відбувся 18 лютого 2014 року у проміжок часу між 11 та 12 годинами дня, що відображено на сайті «Українська правда».

Крім того, згідно повного списку вбитих під час Євромайдану, у якому вказані дата, час та місце їх смерті, вогнепальні поранення спричинені Кіщуку Володимиру, Сердюку Ігорю та Шаповалову Сергію спричинені 18.02.2014 з 13:50 по 14:05 год. на перехресті вулиць Інститутської та Кріпосного провулку в місті Києві. Тоді як смерть Захарова Володимира, в умисному вбивстві якого підозрюється Чорновол Т.М., настала в цей день до 13:00 год. по вул. Липська, 10.

Більше того, напад на журналіста Вячеслава Веремія, про який зазначає підозрювана, відбувся 18.02.2014 об 23:57 год. на перехресті вулиці Володимирської та Великої Житомирської в місті Києві. Даний факт встановлений вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 22.12.2017 відносно Крисіна Ю.В.

Наведені вище факти свідчать про те, що станом на момент підпалу офісу «Партії Регіонів» з боку Чорновол Т.М. 18.02.2014 у проміжок часу з 11 до 12 год. жодних вбивств на вул. Інститутській та Кріпосному провулку в м. Києві зафіксовано не було. Тому підозрювана Чорновол Т.М. фізично не могла відволікати нікого від вчинення вбивств, зокрема способом підпалу офісу, унаслідок якого загинула людина», — йдеться в заяві ДБР.

Як повідомляє прес-служба відомства, слова Чорновол розцінюють як вигадку та спробу уникнути кримінальної відповідальності шляхом маніпулювання думкою суспільства.

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала, що ДБР прийшло з обшуками до екс-нардепа Тетяни Чорновол.

Також ми писали, що слідчі ДБР повідомили Тетяні Чорновол про підозру в умисному вбивстві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва