Справи Майдану: екс-керівники підрозділів МВС постануть перед судом

20:17, 12 апреля 2020
Правоохоронці перешкоджали протестам.
Справи Майдану: екс-керівники підрозділів МВС постануть перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ДБР завершило досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно колишнього заступника начальника управління громадської безпеки Головного управління МВС України в місті Києві та колишнього заступника начальника управління — начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві. Про це інформує офіційний сайт ОГП.

За даними слідства, 30 листопада 2013 року правоохоронці, з метою виконання злочинного наказу, діючи групою осіб за попередньою змовою організували та забезпечили незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян. Внаслідок цих дій співробітники полку міліції особливого призначення «Беркут» та військовослужбовці внутрішніх військ МВС України витіснили близько 300 учасників зборів за межі Майдану Незалежності, чим порушили конституційне право громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори та мітинги.

Дії двох колишніх керівників підрозділів МВС кваліфіковано за ч. 2 ст.28, ч. 4 ст.41, ст. 340 КК України.

Після ознайомлення сторін захисту з матеріалами проваджень, обвинувальні акти будуть скеровані до суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора провели експеримент у кримінальному провадженні за фактом організації умисних вбивств та заподіяння вогнепальних тілесних ушкоджень учасникам акцій протесту під час Революції Гідності, зокрема за подіями 18-20 лютого 2014 року. 

Крім того, стали відомі деталі щодо особи, яка підозрюється у катуванні мітингувальників.  

Також ми писали, що 20 березня за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, слідчими ДБР повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві у незаконному перешкоджанні проведенню 30 листопада 2013 року мирних зборів громадян на Майдані Незалежності в м. Києві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України