Заробітна плата державного виконавця: Мін’юст пояснив деякі деталі

15:45, 28 апреля 2020
У Мін’юсті також пояснили питання спрощення механізму отримання винагороди державному виконавцю.
Заробітна плата державного виконавця: Мін’юст пояснив деякі деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України відповіло на питання щодо заробітної плати державного виконавця та спрощення механізму отримання винагороди державному виконавцю. Інформацію оприлюднили у прес-службі відомства в Facebook.

«На сьогоднішній день заробітна плата державного виконавця складається з посадового окладу, премії, доплати за ранг та надбавки за вислугу років, а також інших визначених законом надбавок. При цьому, на відміну від інших державних службовців, в тому числі працівників юстиції, державні виконавці також наділені правом отримувати винагороду, порядок виплати та розміри якої встановлений Кабінетом Міністрів України.

Міністерство юстиції розуміє, що передбачена Порядком процедура реалізації державним виконавцем права на отримання винагороди є не зовсім простою, оскільки для її отримання по кожному фактично або частково виконаному виконавчому документу, необхідно підготувати окрему заяву та додати до неї копії підтверджуючих документів.

Зважаючи на це, аналіз наявної практики свідчить, що у разі стягнення незначних сум коштів державні виконавці не подають заяви про виплату винагороди, з огляду на недоцільність витрачання ресурсів для отримання мінімальних сум коштів.

Задля спрощення процедури реалізації державним виконавцям права на отримання винагороди, Мін’юст наразі працює над зміною механізму її виплати, який планується удосконалити шляхом запровадження автоматизації процесу нарахування винагороди. Маємо надію, що це дозволить забезпечити належну мотивацію державних виконавців та підняти рівень їх доходів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» раніше писала, що Міністерство юстиції України відповіло на головні запитання щодо контролю за діяльністю приватних виконавців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду