Стало відомо, як оскаржити дії приватного виконавця

16:06, 30 апреля 2020
У разі надходження письмових звернень щодо рішень приватних виконавців, які учасниками виконавчих проваджень вважаються неправомірними, Міністерство юстиції України проведе відповідну перевірку.
Стало відомо, як оскаржити дії приватного виконавця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України пояснило, як оскаржити дії приватного виконавця. Інформацію оприлюднили на офіційній сторінці відомства у Facebook.

«Відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян» письмове звернення надсилається поштою або передається громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства.

Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

Також слід зазначити, що відповідно до частини першої статті 14 Закону України «Про виконавче провадження» (далі – Закон), учасниками виконавчого провадження є виконавець, сторони, представники сторін, прокурор, експерт, спеціаліст, перекладач, суб’єкт оціночної діяльності - суб’єкт господарювання, особи, права інтелектуальної власності яких порушені, - за виконавчими документами про конфіскацію та знищення майна на підставі статей 176, 177 і 229 Кримінального кодексу України, статті 512 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Частиною першою статті 15 Закону визначено, що сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник.

З огляду на це зазначаємо, що у разі надходження письмових звернень щодо рішень, дій або бездіяльності приватних виконавців, які учасниками виконавчих проваджень вважаються неправомірними, Міністерство юстиції України проведе відповідну перевірку», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» раніше писала, що Міністерство юстиції України відповіло на головні запитання щодо контролю за діяльністю приватних виконавців.

Також ми писали, що приватні виконавці просять Шмигаля відкласти розгляд законодавчих новел про виконавче провадження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва