НБУ повідомив, коли ВП ВС розгляне справу родини Суркісів

15:13, 5 мая 2020
Засідання відбудеться 18 травня.
НБУ повідомив, коли ВП ВС розгляне справу родини Суркісів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 27 квітня Велика Палата Верховного Суду відклала розгляд касаційних скарг у справі Суркісів. Судді звернулися до Офісу Генерального прокурора та Вищої ради правосуддя із заявою про тиск на суд. Сьогодні стало відомо, що розгляд процесу продовжиться о 10:30 18 травня, передає прес-служба НБУ.

«Нагадаємо, що від рішення у цій судовій битві залежить, чи повинен буде державний ПриватБанк виплатити кошти особам, пов’язаним із Коломойським.

Члени сім’ї Суркісів намагаються у суді довести, що не є пов'язаними з екс-власниками ПриватБанку особами. Також вони хочуть скасувати процедуру bail-in. У рамках цієї процедури, гроші на їх рахунках у ПриватБанку були стягнуті на користь держави.

Також від рішення залежить хід всіх інших судових процесів про націоналізацію Приватбанку. Це ті справи, у яких Ігор Коломойський хоче визнати незаконною націоналізацію ПриватБанку та повернути його собі», — йдеться у заяві.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що Національний банк України повідомив, що 27 квітня Велика Палата Верховного Суду зняла з розгляду справу родини Суркісів.

Також ми писали, що Касаційний госпсуд ВС не зупиняв процес визнання недійсною націоналізації Приватбанку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва