5 років позбавлення волі за вбивство собаки: суд покарав вінничанина

20:03, 15 мая 2020
Суд застосував до нього запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту до набрання вироку законної сили.
5 років позбавлення волі за вбивство собаки: суд покарав вінничанина
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вінницький міський суд Вінницької області 14 травня 2020 року визнав винним 28-річного вінничанина, який у березні 2019 року на шкільному спортивному стадіоні у місті Вінниці, ударив ногою собаку на очах у 80-річного господаря. Від удару тварина загинула, передає прес-служба суду.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав. На підставі обвинувачення, прокурор просила суд призначити 28-річному чоловіку покарання у виді 7 років позбавлення волі. Для достовірного встановлення всіх обставин справи, суд проаналізував показання обвинуваченого, потерпілого, трьох свідків, усесторонньо дослідив письмові докази та відеозаписи із слідчого експерименту.

«В результаті повного та всебічного судового розгляду, з врахуванням молодого віку обвинуваченого, відсутності пом’якшуючих обставин, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 299 Кримінального кодексу України, суд призначив 28-річному чоловіку покарання у виді 5 років позбавлення волі. Також суд застосував до нього запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту до набрання вироку законної сили.

Важливо вказати, що в українському законодавстві з 2017 року суттєво підвищено відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Зокрема, статтею 299 Кримінального кодексу України було доповнено частиною третьою, в якій дії щодо жорстокого поводження з тваринами, що вчиняються з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчиняються активним способом стали підставою кримінальної відповідальності та передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Відтак жорстоке поводження з тваринами за наведених обтяжуючих обставин відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України є тяжким злочином.

Вирок ще не набрав законної сили», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Шевченківський райсуд розгляне кримінальну справу вбивці собак Святогора, на рахунку якого понад 3000 смертей тварин. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва