Другий етап медичної реформи в Україні: що змінить МОЗ

20:15, 20 мая 2020
У МОЗ розробляють окремий механізм фінансування психіатричної служби.
Другий етап медичної реформи в Україні: що змінить МОЗ
zik.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство охорони здоров’я вносить корективи у другий етап медичної реформи, який стартував з 1 квітня, і планує окремий механізм фінансування психіатричної служби. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив на брифінгу 20 травня.

За його словами, це робиться для того, щоб уникнути дефіциту фінансування медичних закладів, не допустити їх закриття, а також не допустити скорочення зарплат медиків. 

«Що стосується психіатричної служби, то за розрахунками, які ми зараз робимо, вона буде фінансуватися за окремим механізмом. Саме такий механізм, який з одного боку дозволить реформувати службу, із чіткими критеріями, а з іншого боку — щоб ми не втратили цю галузь», — підкреслив Максим Степанов.

Як наголосив Міністр, наразі загальне недофінансування психіатричної служби складає 898 млн грн.

«Ця цифра поставила під загрозу існування психіатричних лікарень. Це ситуація, з якою ми не будемо миритися. Ми будемо робити суттєве редагування реформи. Ми хочемо зробити реформування медицини, при якому не будуть закривати лікарні», — резюмував Максим Степанов.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що медична реформа у тому вигляді, в якому ми її отримали, не передбачає нічого доброго ані для пацієнтів, ані для медиків. Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва