У «СЕТАМ» розповіли, чому собаки потрапляють на аукціон

15:13, 22 мая 2020
Така реалізація відбувається відповідно до рішення суду про конфіскацію собак чи накладення штрафу на власників.
У «СЕТАМ» розповіли, чому собаки потрапляють на аукціон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне підприємство "СЕТАМ" разом з іншим майном виставляло на аукціон і собак. Генеральний директор Олександр Мамро пояснив, чому собаки потрапляють на аукціон.

За його словами, така реалізація відбувається відповідно до рішення суду про конфіскацію собак чи накладення штрафу на власників за ч. 2 ст. 154 КУпАП, тобто за порушення правил утримання собак. У тому числі, йдеться про порушення, що призвели до травмування людей. Про це повідомляє 112.ua.

"Тобто в усіх випадках, коли СЕТАМ" реалізовував наших друзів менших або намагався реалізувати, це було враховуючи рішення суду і на вимогу законодавства. Тобто саме суд ухвалював рішення про такий спосіб відчуження тварини, оскільки саме він визначений законодавством", — пояснив гендиректор.

О. Мамро розповів, що і сам є власником тварини і розуміє, що якщо не вдаватись до подробиць, то сам факт реалізації тварин через аукціон справді може здаватись жорстоким.

«Але знову-таки наголошую, є рішення суду, є законодавство, які державна виконавча служба повинна виконувати. І також повідомляю і повідомляв раніше: за невиконання рішення суду також передбачено кримінальну відповідальність», — додав він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство юстиції має відбирати тварин у господарів після відповідного рішення судів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України