Мін’юст затвердив нові форми заяв для державної реєстрації

16:06, 25 мая 2020
Замість нинішніх 24-х форм заяв з 1 червня 2020 року буде використовуватися лише дев'ять.
Мін’юст затвердив нові форми заяв для державної реєстрації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції затвердило нові форми заяв, що подаються для державної реєстрації. Вони почнуть діяти з 1 червня 2020 року. Про це повідомляє прес-центр Мін’юсту.

«З метою спрощення реєстраційної процедури, забезпечення зручного та інтуїтивного пошуку необхідної форми заяви, полегшення та прискорення процесу заповнення відповідних документів було затверджено нові форми заяв, що подаються для державної реєстрації», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що замість нинішніх 24-х форм заяв з 1 червня 2020 року буде використовуватися лише дев'ять – вони згруповані переважно за видом особи, щодо якої проводяться реєстраційні дії.

Відтепер, незалежно від дій, які необхідно провести, наприклад, щодо фізичної особи — підприємця (реєстрація фізичної особи підприємцем, включення відомостей про фізичну особу – підприємця до реєстру, зміни відомостей чи припинення), завжди подається 
1 затверджена форма заяви.

З основними правилами оформлення заяв, що подаються для державної реєстрації, ознайомитися за посиланням.

Важливо, що подання заяв в частині обрання спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника податку на додану вартість та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій здійснюється з дня розміщення на вебсайті Міністерства юстиції України відповідного оголошення.
Іншими словами, з 1 червня 2020 року заяви у зазначеній частині «не працюватимуть» – потрібно дочекатися спеціального оголошення Мін'юсту.

Ознайомити із зазначеними зразками, а також завантажити форми заяв можливо у рубриці «Форми заяв у сфері державної реєстрації».

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про банкрутство під час карантину: депутатам пропонують заборонити відкриття проваджень.

Нагадаємо, ми писали, що провадження у справі про неплатоспроможність боржника фізичної особи або фізичної особи-підприємця може бути відкрито лише за заявою боржника.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва