Прокурори, детективи та адвокати: хто претендує на посади прокурорів САП

18:57, 9 июня 2020
На одне місце в САП претендують 59 кандидатів.
Прокурори, детективи та адвокати: хто претендує на посади прокурорів САП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 9 червня, пройшов перший день співбесід з кандидатами на посади прокурорів САП. Комісія з відбору вже поспілкувалася з вісьмома кандидатами, на свою чергу чекають ще 205 людей, передає Transparency International Ukraine у Facebook.

Загалом на посади прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подалося 650 осіб, з них 213 успішно склали тестування та пройшли до співбесід. Тобто на одне місце в САП претендують 59 кандидатів.

 Хто ж ці люди?

Наразі в конкурсі беруть участь 187 чоловіків та 26 жінок. З них більшість уже працює прокурорами (123 серед 188 проаналізованих кандидатів). Також за можливість працювати в САП борються:

  • 14 детективів НАБУ,
  • 11 адвокатів,
  • 2 представники Державного бюро розслідувань,
  • 1 представник Національної поліції України.

За регіональною ознакою найбільше кандидатів — із Києва та Київської області (59 із 188 проаналізованих кандидатів). Також чимало претендентів на сьогодні проживає у Харківській, Дніпропетровській, Одеській та Запорізькій областях.

Найбільший бал, який отримали кандидати за результатами тестування, — 145, найнижчий — 110 (таку оцінку отримали 12 потенційних прокурорів).

За попередніми оцінками етап співбесід триватиме 3-4 тижні, в результаті яких комісія повинна буде обрати 11 найбільш достойних осіб. Переможці приєднаються до команди прокурорів САП і будуть здійснювати процесуальне керівництво у найрезонансніших корупційних справах.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що співбесіди з кандидатами на зайняття посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочнуться із 9 червня 2020 року згідно з графіком за адресою: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка (Мельникова), 81-Б.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду