Вбивство Сергія Старицького: екс-міністра закордонних справ взято під варту

15:44, 11 июня 2020
За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково.
Вбивство Сергія Старицького: екс-міністра закордонних справ взято під варту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 11 червня, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану прокурором на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 18 травня 2020 року, якою задоволено частково клопотання слідчого Головного управління Національної поліції в Київській області та продовжено щодо підозрюваного К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 липня 2020 року з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 2 102 000 гривень, з покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов`язків, передбачених ст. 194 КПК України. Про це повідомляє прес-служба суду.

«За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково, ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 18 травня 2020 року скасовано та постановлено нову, якою клопотання слідчого Головного управління Національної поліції в Київській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задоволено частково. Застосовано до підозрюваного К. запобіжній захід у вигляді тримання під вартою до 17 липня 2020 року із визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 14 083 400  гривень з покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст.194 КПК України.

Підозрюваного К. взято під варту у залі суду», — йдеться у повідомленні.

Суд нагадав, що громадянин К. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» інформувала, що  26 березня Колишній міністр закордонних справ України Леонід Кожара був затриманий співробітниками поліції за підозрою в умисному вбивстві Сергія Старицького.

Додамо, Шевченківський районний суд відклав судове засідання у кримінальному провадженні стосовно колишнього Міністра закордонних справ України Кожари Леоніда Олександровича, підозрюваного у вбивстві Сергія Старицького. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області