Надав неправдиві покази на користь слідчого МВС: чоловік постане перед судом

17:27, 12 июня 2020
На підставі неправдивих показань слідчий суддя звільнив з-під варти колишнього слідчого міліції, застосувавши до нього більш м’який запобіжний захід.
Надав неправдиві покази на користь слідчого МВС: чоловік постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянина, який надавав слідчому судді завідомо неправдиві покази з метою звільнення з-під варти колишнього слідчого Дніпровського районного управління міліції ГУ МВС України в місті Києві (ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Слідством встановлено, що на підставі завідомо неправдивих показань громадянина слідчий суддя звільнив з-під варти колишнього слідчого міліції, застосувавши до правоохоронця більш м’який запобіжний захід.

Вказаний слідчий 18 лютого 2014 року незаконно затримав, повідомив про підозру та скерував до суду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох учасників Євромайдану.

Через покази обвинуваченого громадянина, після звільнення з-під варти судом, слідчий міліції намагався втекти на тимчасово окуповану територію України. Однак, завдяки професійній роботі правоохоронців, працівників Служби безпеки України та Державної прикордонної служби України, колишній слідчий міліції постав перед судом. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що посадовець Мінспорту піде під суд через закупівлю незареєстрованих препаратів.

А ще адвокат, який підбурював надати хабар поліцейському, постане перед судом. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.  

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва