Мін’юст ускладнив правила складання іспиту для нотаріусів: яких змін слід очікувати

16:00, 19 июня 2020
З 20 червня буде запроваджена нова практична частина кваліфікаційного іспиту для майбутніх нотаріусів, адаптована до сучасних законодавчих і нормативно-правових реалій і практичних тенденцій.
Мін’юст ускладнив правила складання іспиту для нотаріусів: яких змін слід очікувати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 червня 2020 року набудуть чинності зміни до Порядку допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, внесені відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 1 червня 2020 року № 1832/5. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Онищук на своїй сторінці в Facebook.

Так, Онищук зазначила, що буде запроваджена нова практична частина кваліфікаційного іспиту для майбутніх нотаріусів, адаптована до сучасних законодавчих і нормативно-правових реалій і практичних тенденцій.

«Старі практичні завдання, на підставі яких протягом останніх декількох років складався кваліфікаційний іспит, вже втратили свою актуальність», — уточнила заступник очільника Мін’юсту.

Зазначається, що нові практичні завдання були розроблені за підтримки міжнародного проєкту «Право-Justice».

«Крім того, вказаними змінами було підвищено прохідний бар’єр для виконання теоретичної частини іспиту — з 70 до 80 балів, оскільки перелік питань теоретичної частини було оприлюднено на сайті Мін’юсту ще у 2018 році, що дало достатньо часу кандидатам належним чином підготуватися до іспиту. Як свідчить статистика, за результатами складання кваліфікаційного іспиту в 2018-2019 роках понад 60% кандидатів за виконання теоретичної частини набирали більше 80-ти балів.

Сподіваємося, що модернізовані практичні завдання допоможуть гідним та належним чином підготовленим кандидатам з легкістю скласти кваліфікаційний іспит! А нотаріальна спільнота вже незабаром отримає нове кадрове поповнення — кваліфікованих і високопрофесійних фахівців, які стоятимуть на варті прав і законних інтересів громадян, вчиняючи якісні нотаріальні і реєстраційні дії», — резюмувала Онищук.

Уточнено, що проведення кваліфікаційного іспиту буде оголошено одразу після зняття карантинних обмежень, запроваджених з метою запобігання поширенню вірусу COVID-19.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністерство юстиції ускладнило правила складання іспиту для нотаріусів. Підвищено прохідний бал для виконання теоретичної частини та ускладнена практична частина.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва