У колегії суддів ВАКС є не більше ніж 5,5 годин у місяць на розгляд однієї справи

16:50, 24 июня 2020
Суддя ВАКС опублікувала статистику роботи Вищого антикорсуду.
У колегії суддів ВАКС є не більше ніж 5,5 годин  у місяць на розгляд однієї справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Вищого антикорупційного суду Леся Федорак проаналізувала статистичні дані роботи ВАКС. Про це повідомляє прес-служба суду.

 Так, станом на 15 червня 2020 року ВАКС ухвалено 11 вироків. Як відомо, розгляд справ у Вищому антикорупційному суді здійснюється колегіями суддів. До складу колегії входить троє суддів. На розгляді у кожній колегії ВАКС у середньому перебуває 29 справ.

На розгляд однієї справи у місяць у кожної колегії суддів є не більше ніж 5,5 годин, тобто трохи більше ніж півдня. При цьому, судді входять до різних колегій, а це означає, що дату засідання повинні визначати з урахуванням завантаженості та графіку засідань інших колегій, деколи, навіть декількох колегій.

«Отже, для розгляду однієї справи у рік суд має не більше 12 засідань по півдня, - зазначає Леся Федорак. - До того ж, потрібно враховувати, що доволі часто учасники провадження не з’являються у судові засідання, а тому воно відкладається, і заповнити цей час іншим засіданням суд уже не може. Немалий процесуальний час витрачається і на розгляд відводів суддям».

Підсумовуючи, зазначимо, що єдиної формули для підрахунку часу, необхідного для винесення рішення у справі – не існує. Вищий антикорупційний суд має за мету здійснювати правосуддя неупереджено, всебічно. Так, щоб кожен, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, а жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений.

Із повним текстом можна ознайомитись за посиланням.

Раніше суддя ВАКС пояснила, чому затягується розгляд справ щодо корупціонерів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду