Позов до Мін’юсту щодо припинення діяльності «Центру протидії корупції»: ОАСК повідомив деталі

11:48, 26 июня 2020
Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції України.
Позов до Мін’юсту щодо припинення діяльності «Центру протидії корупції»: ОАСК повідомив деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва  просять зобов’язати Міністерство юстиції звернутись до суду щодо припинення діяльності ГО «Центр протидії корупції». ОАСК відкрив провадження у даній адміністративній справі і розглядатиме її у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін. Суд також залучив в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору Громадську організацію «Центр протидії корупції», передає офіційний сайт ОАСК.

ОАСК нагадав, що позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції України щодо не прийняття рішення з приводу не відповідності діяльності ГО «Центр протидії корупції» вимогам Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та не звертається до суду з позовом про припинення діяльності відповідної громадської організації. Позивач вважає, що інформація, яка оприлюднена у ЗМІ свідчить про те, що «Центр протидії корупції», аналізуючи діяльність дивізії військ СС «Галичина»,  займається пропагандою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, чим порушує чинне законодавство.

Також, позивач просить ОАСК зобов’язати Мін’юст звернутись з позовом до суду про припинення діяльності ГО «Центр протидії корупції» у порядку передбаченого Законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ОАСК просять зобов’язати Мін’юст звернутись до суду щодо припинення діяльності Центру протидії корупції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва