Колишні посадовці суду незаконно виплатили премії на понад 1 млн гривень, — ДБР

13:20, 2 июля 2020
Екс-посадовці двічі видали неправомірний наказ «Про преміювання працівників суду».
Колишні посадовці суду незаконно виплатили премії на понад 1 млн гривень, — ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому начальнику відділу планування, фінансування та звітності, а також колишньому керівнику апарату Апеляційного суду Київської області. Екс-посадовці підозрюються у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великому розмірі (ч. 4 ст. 191 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовці двічі видали неправомірний наказ «Про преміювання працівників суду», яким незаконно виплачені премії на суму 388 500 та 689 100 гривень.

Внаслідок чого Апеляційний суд Київської області зазнав збитків на суму 1 077 600 гривень, що підтверджено висновком судової економічної експертизи.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід - Головне управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ спільно з НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали голову та посадовця Кіровоградської ОДА на вимаганні грошей з керівників деяких контролюючих структур регіону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду