Заволодів приміщеннями вартістю ₴ 6,5 млн: у Києві судитимуть шахрая

09:43, 10 июля 2020
Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.
Заволодів приміщеннями вартістю ₴ 6,5 млн: у Києві судитимуть шахрая
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столична прокуратура скерувала до Печерського районного суду м. Києва обвинувальний акт відносно громадянина за фактом шахрайського заволодіння двома об’єктами нерухомості вартістю понад 6,5 млн гривень на вул. М. Грушевського у центрі Києва. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році чоловік заволодів двома нежитловими приміщеннями, які належали територіальній громаді міста Києва на підставі підроблених свідоцтв про право власності.

У подальшому з метою приховання незаконного заволодіння одним із об’єктів нерухомості, зловмисник вніс його до статутного капіталу юридичної особи де він є директором.

Наразі обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів) КК України скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті», — зазначили у прокуратурі.

Крім того, захищаючи інтереси столичної громади, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування приміщень з незаконної власності. На вказане майно накладено арешт.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві викрили 22-річного фальшимонетника, у якого вилучили 7 мільйонів гривень фальшивих грошей.

Окрім того, у Тернополі дві «соцпрацівниці» обманом обкрадали пенсіонерів, пропонувавши обміняти їхні заощадження на фальшиву валюту. 

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді