Ще одного слідчого підозрюють у справах Євромайдану

19:17, 17 июля 2020
Слідчого Святошинського РУ ГУ МВС України в Києві підозрюють у вчиненні низки злочинів під час протестів у 2013 - 2014 роках.
Ще одного слідчого підозрюють у справах Євромайдану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Управління з розслідування злочинів ДБР, Євромайдану 17 липня 2020 року повідомили про підозру Старшому слідчому РУ ГУ Нацполіції в Київській області у скоєнні ним злочину. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«За даними досудового розслідування, 18 лютого 2014 року підозрюваний правоохоронець здійснив службове підроблення та незаконно затримав учасника акцій протесту за  нібито вчинення ним масових заворушень в центральній частині Києва», – йдеться в повідомленні.

Слідчий Нацполіції підозрюється у вчиненні цілої низки злочинів: незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, вчиненому службовою особою ( ч. 2 ст. 28, ст. 340 ККУ); складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 ККУ); перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України); завідомо незаконному затриманні, вчиненого в інших особистих інтересах та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28,  ч. 3 ст. 371 ККУ).

Наразі вирішується питання про вручення підозрюваному клопотань про застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Нагадуємо, що двоє  екс-«беркутівців» підозрювалися у фальсифікації доказів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що колишніх суддів з Черкас судитимуть за завідомо неправосудні рішення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва