ОАСК спростував інформацію щодо оголошення підозри голові суду Павлу Вовку та іншим суддям

21:20, 17 июля 2020
Суд закликав журналістів не розповсюджувати неперевірену інформацію та звертатись за коментарями до відповідних органів.
ОАСК спростував інформацію щодо оголошення підозри голові суду Павлу Вовку та іншим суддям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва повідомив, що інформація про оголошення підозри голові ОАСК Павлу Вовку та іншим суддям не відповідає дійсності. Відповідна заява з’явилась на офіційному сайті суду.

«Сьогодні низка ЗМІ,  посилаючись на одного із блогерів, поширили інформацію про те, що НАБУ нібито оголосило підозру голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгенію Аблову, п’яти іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку. Наголошуємо, що ця інформація є не точною та не відповідає дійсності.

Просимо журналістів не розповсюджувати неперевірену інформацію та звертатись за коментарями до відповідних органів.

Також повідомляємо, що напередодні обшуків до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов, де відповідачами визначено Національне антикорупційне бюро України та безпосередньо його керівника  Артема Ситника. В провадженні суду перебуває ще декілька адміністративних справ, де фігурує НАБУ. З огляду на ті заходи, які тривають в ОАСК вже протягом 8 годин, дії представників антикорупційного органу мають ознаки втручання у діяльність судової гілки влади та зловживання службовим становищем із метою впливу на суддів при винесення рішень у справах.

Крім того, наразі в суді перебуває велика кількість адміністративних справ щодо поновлення прокурорів, звільнених в результаті проведеної атестації Офісом Генерального прокурора. ОАСК вже винесено низку рішень про поновлення прокурорів, які, на думку суду, були незаконного звільнені із Офісу Генерального прокурора. Заходи, що сьогодні проводяться в ОАСК, можуть бути пов’язані із намаганням вплинути на суд для унеможливлення прийняття законних та обґрунтованих судових рішень у вказаних справах на користь осіб, звільнених з Офісу Генерального прокурора.   

Вкотре наголошуємо, що ОАСК керується у своїй діяльності виключно законами України та є незалежним органом судової влади. Дотримання норм законодавства ми очікуємо і від представників правоохоронних органів», — йдеться у заяві.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Окружному адмінсуді Києва проходять обшуки по справах Майдану.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області