Поліцейського, який стріляв у підлітка, судитимуть

17:19, 20 июля 2020
Правоохоронець завдав вогепальне поранення підлітку й приховував це майже рік.
Поліцейського, який стріляв у підлітка, судитимуть
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього оперуповноваженого одного з відділів Криворізького відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Чоловік безпідставно здійснив кілька пострілів у неповнолітнього й приховував це майже рік. Досудове розслідування розпочалося лише у серпні минулого року. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«У серпні 2018 року на одній із вулиць Кривого Рогу двоє працівників поліції необґрунтовано звинуватили двох підлітків у незаконному зберіганні та придбанні наркотичних речовин. Хлопці почали втікати, один із них впав, а поліцейський наздогнав його і здійснив два постріли з невстановленого пістолету. 17-річний хлопець отримав вогнепальне кульове проникаюче поранення правої половини грудної клітини, яке за висновками судмедекспертизи є тяжким тілесним ушкодженням. Куля досі знаходиться у легенях потерпілого, лікарі не ризикують її діставати», – розповіли в Державному бюро розслідувань.

Правоохронця обвинувачують в умисному завданні тяжких тілесних ушкоджень, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 121 та ч. 3 ст. 365 КК України).

Копу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві. Процесуальним керівництвом займається прокуратура Дніпропетровської області. Оперативним супроводом – Дніпропетровське управління ДВБ Нацполіції України.

Нагадуємо, у Бердянську правоохоронця підозрюють у вимаганні майна на суму 1 млн гривень.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що в Маріуполі викрили шахрайський сall-центр.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області