65% українців почувають себе в безпеці

10:00, 22 июля 2020
Згідно досліджень Київського міжнародного інституту соціології, рівень почуття безпеки в Україні майже такий як у Європі, а довіра до правоохоронних органів зросла.
65% українців почувають себе в безпеці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Міністерства внутрішніх справ було проведено дослідження щодо відчуття українцями рівня безпеки. 65 % населення вважає Україну безпечним місцем для проживання. Про це повідомила пресслужба МВС.

Дослідження проводилося серед дорослого населення України з 19 до 25 травня 2020 року. Воно допоможе реалізувати Стратегії розвитку органів системи МВС на період 2020 року, зокрема, оцінити її прогрес. Результати свідчать, що 65  % населення вважає Україну безпечним місцем для проживання, 82 % — свій населений пункт та 87 % громадян окреслює своє найближче середовище проживання (громаду) безпечним. Варто зазначити, що такий показник визначений в умовах триваючої збройної агресії, пандемії COVID-19 та її наслідків.

«Під час дослідження використовувалася методологія «Євробарометр», яка дозволила порівняти відчуття публічної безпеки в Україні у 2020 році з країнами ЄС у 2017 році. За результатами аналізу спостерігаються такі тенденції: громадяни України у своєму безпосередньому середовищі проживання почуваються безпечніше (87 %), ніж у 2017 році громадяни Італії Болгарії та є на одному рівні з громадянами Румунії, а також не набагато гірше, ніж у середньому серед країн ЄС (91 %). Позитивна динаміка сприйняття суспільством змін у безпековому середовищі простежується з початку реалізації Стратегії МВС 2020”, — уточнюють у МВС України»,— йдеться у повідомленні.

Зазначається, що респонденти також відповідали на запитання щодо рівня довіри до МВС України та органів його системи. Державній прикордонній службі довіряють 60  % населення, Державній міграційній службі — 58%, Державній службі з надзвичайних ситуацій — 77 %, Національній гвардії — 68 %, Національній поліції — 49 %, Патрульній поліції в складі НПУ — 51 %. Довіра до системи МВС загалом складає 50 % і базується на сумі показників «повністю довіряю» та «більше довіряю».

Як уточнили у відомстві, у порівнянні з попереднім дослідженням Центру Разумкова, яке проводилося у 2018 році, коли Стратегії розвитку органів системи МВС на період до 2020 року лише набирала обертів, відбулося зростання рівня довіри населення до органів системи МВС завдяки реалізації заходів, передбачених стратегією.

У дослідженні взяли участь 2003 респонденти, за виключенням тимчасово окупованих територій ОРДЛО та АР Крим. Зважаючи на карантинні обмеження, опитування проводилося за методикою CATI (телефонне інтерв’ю за комп’ютерного асистування).

Нагадуємо, кожен п'ятий українець впевнений, що пандемія закінчиться.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про подізру столичного слідчого у справах Євромайдану.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України