Міненергетики може зняти обмеження щодо постачання газу для населення

19:35, 27 июля 2020
Звичайні споживачі, на відміну від промислових, зможуть споживати газ від постачальника останньої надії.
Міненергетики може зняти обмеження щодо постачання газу для населення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство енергетики може скасувати обмеження в період 60 днів для роботи побутових споживачів із постачальником останньої надії (ПОН) на ринку газу. Про це повідомила в. о. Міністра енергетики Ольга Буславець.

«Для того, щоб було безперебійне газопостачання для наших споживачів і ми не змушували їх з 1 серпня шукати собі постачальника, вони можуть брати газ у ПОН, і передбачається, що саме для побутового сектору через зміни законодавства може бути скасовано ці 60 днів. Проте для промислових споживачів тимчасове обмеження в 60 днів (щодо роботи з ПОН) залишиться. Постачальник останньої надії, він з нульовою націнкою, обирається на три роки. І це насамперед захист наших побутових споживачів», – йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що націнка переможця конкурсу з відбору ПОН нульова, назвавши це "перемогою", зокрема й у зв'язку з планами щодо зняття тимчасових обмежень для постачання газу ПОН населенню.

Нагадаємо, що Кабмін затвердив ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» постачальником останньої надії на ринку природного газу для населення терміном на три роки як переможця конкурсу. Міністерство енергетики визначило компанію переможцем конкурсу в 2 тис. 711,86 грн за тис./куб. м із ПДВ з націнкою 0%.

До слова, ПОН зобов'язаний протягом 60 днів постачати газ споживачу, якщо той залишився без постачальника цього ресурсу. За основу ціни постачання береться середньоарифметична ціна торгів на хабі NCG за 1-22-ге число місяця, що передує місяцю постачання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, механізм врегулювання боргів на оптовому ринку електричної енергії

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки