Заарештовано ще одного фігуранта у справі Укравтодору

17:30, 7 августа 2020
Варшавський суд виніс рішення щодо арешту спільника Новака.
Заарештовано ще одного фігуранта у справі Укравтодору
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Польщі помістили під тримісячний арешт ще одного затриманого у слідстві щодо справи ексміністра транспорту Польщі. Таке рішення прийняв Варшавський суд, повідомляє Польське радіо.

Алєксандра Д., який представляє польську компанію з управління інфраструктурними проєктами, затримали як четверту особу в слідстві щодо корупції з дорожніми інвестиціями в Україні. Фігуранту загрожує 12 років ув'язнення. Йому висунули обвинувачення у пропозиції 700 тис. злотих (понад 187 тис. доларів) неправомірної матеріальної вигоди голові «Укравтодору».

«Підозрювані домовилися, що Новак буде незаконно впливати на вибір «Укравтодором» пропозиції, яку складатиме компанія Алєксандра Д. Це стосувалося підготовки проєктних документів та нагляду за роботами при ремонті автодороги в Україні. Алєксандр Д. мав пообіцяти Новаку хабар у розмірі 10% від вартості контракту на суму 1,65 млн євро, який мав перерахувати у вигляді оплати фіктивних консультаційних послуг для компанії, зареєстрованої для цього на Кіпрі», – розповіла речниця Окружної прокуратури у Варшаві.

Правоохоронці зазначили, що компанія Алєксандра Д. отримала контракт в Україні, однак не розпочала його виконання й не відбулося перерахунку обіцяної неправомірної винагороди.

Нагадуємо, що НАБУ і САП також оголошували про підозру в справі Новака.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про хід спільного розслідування із Польщею у справі Новака.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді