Підвищення мінімальної зарплати є підставою для збільшення страхової суми для нотаріусів: НПУ

15:22, 31 августа 2020
З 1 вересня сума страхового внеску для нотаріусів збільшиться.
Підвищення мінімальної зарплати є підставою для збільшення страхової суми для нотаріусів: НПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 1 вересня 2020 року мінімальний розмір страхової суми при укладанні договору страхування цивільно-правової відповідальності нотаріусами становитиме 5 000 000 (п’ять мільйонів) гривень. Про це повідомляє пресцентр Нотаріальної палати України.

«Відповідно до положень статті 28 Закону України «Про нотаріат», для забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчиненої нотаріальної дії та/або іншої дії, покладеної на нотаріуса відповідно до закону, приватний нотаріус зобов’язаний до початку зайняття приватною нотаріальною діяльністю укласти договір страхування цивільно-правової відповідальності. Мінімальний розмір страхової суми становить тисячу мінімальних розмірів заробітної плати.

Таким чином, з 01 вересня 2020 року мінімальний розмір страхової суми становитиме 5 000 000 (п’ять мільйонів) гривень.

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 291 Закону України «Про нотаріат», нотаріальна діяльність приватного нотаріуса тимчасово зупиняється, якщо приватний нотаріус не уклав договір про страхування цивільно-правової відповідальності приватного нотаріуса або розмір страхової суми не відповідає вимогам цього Закону, – до усунення цих недоліків, але не більше 30 днів з дня виявлення цього порушення», - сказано у повідомленні.

У НПУ звернули увагу на необхідність приведення укладених приватними нотаріусами договорів страхування цивільно-правової відповідальності у відповідність до вимог Закону України «Про нотаріат», в частині забезпечення мінімального розміру страхової суми на рівні не нижче 5 000 000 (п’яти мільйонів) гривень.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», згідно з яким з 1 вересня збільшено мінімальну заробітну плату з 4 723 до 5️000 гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді