В Україні готують 15 тисяч додаткових ліжок для інфікованих

14:37, 7 сентября 2020
Також у МОЗ планують закупити додаткове обладнання та медикаменти.
В Україні готують 15 тисяч додаткових ліжок для інфікованих
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство охорони здоров’я планує додатково підготувати у регіонах 15 тис. ліжок для пацієнтів з COVID-19 у зв'язку з ростом захворюваності. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу.

«Найближчим часом МОЗ віддасть доручення на місцях крім 35 тис. Ліжок, визначених під COVID-19, підготувати ще близько 15 тис. Ліжок в зв'язку з ростом захворюваності. Крім цього, думаю, нам необхідно закупити додаткове обладнання, зокрема кисневі концентратори. вважаю також, що ми будемо централізовано здійснювати закупівлю медикаментів», — зазначив Степанов.

Він також наголосив, що спочатку було відведено для хворих на коронавірусну хворобу 12 тисяч ліжок у медичних закладах України, проте згодом їх кількість збільшили до 35 тисяч.

«Але у зв’язку з тим, що ви бачите, яке зростання — ми майже наближаємося до 3 тисяч (за добу - ред.), і я думаю, нам треба готуватися до будь-якого розвитку подій. Окрім того, є пропозиція від Міністерства охорони здоров’я, думаю, що нам треба закупити додаткове обладнання, а саме кисневі концентратори», — наголосив Степанов.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Україна закупить 400 нових авто для екстреної меддопомоги.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва