Зміни до порядку реалізації арештованого майна набули чинності

12:15, 11 сентября 2020
Метою цих змін є підвищення прозорості процедури реалізації майна боржників, збільшення кількості учасників електронних торгів, зацікавлених в придбанні арештованого майна.
Зміни до порядку реалізації арештованого майна набули чинності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 11 вересня набув чинності наказ Міністерства юстиції України N 2933/5 про внесення змін до порядку реалізації арештованого майна. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Метою цих змін є підвищення прозорості процедури реалізації майна боржників, збільшення кількості учасників електронних торгів, зацікавлених в придбанні арештованого майна, що повинно привести до збільшення вартості такого майна і як наслідок збільшення надходжень до Державного бюджету.

Ринок арештованого майна в розмірі 3,2 млрд грн за наслідками 2019 і І півріччя 2020 року виходить на нові майданчики і має хороші шанси згодом стати ще більшим.

Удосконалення Порядку реалізації арештованого майна полягають також в:

  • розмежуванні функції адміністрування системи електронних торгів та організації електронних торгів;
  • покращенні порядку проведення електронних торгів та торгів за фіксованою ціною;
  • спрощенні повернення гарантійних внесків учасникам електронних торгів; врегулюванні підстав, порядку та наслідків дискваліфікації учасника електронних торгів (торгів за фіксованою ціною).

«Зміни стосуються лише примусової реалізації майна в частині адміністрування системи. СЕТАМ і надалі буде виконувати покладені Міністерством юстиції на держпідприємство функції по реалізації арештованого майна, супроводження виставлення на торги лотів, зберіганню арештованого майна. Ми також продовжуємо продаж майна в рамках добровільного продажу», – повідомив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро.

Додамо, що вказані зміни набирають чинності з дня розміщення на вебсайті Міністерства юстиції оголошення про початок реалізації арештованого майна в електронній торговій системі, адміністратором якої є державне підприємство «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ».

Додамо, раніше «Судово-юридична газета» розповідала, в чому полягає удосконалення Порядку реалізації арештованого майна.

Крім того, ми писали, що Мін’юст роз’яснив алгоритм виконання операції «Прийом документів» в оновленому ЄДР.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

                                                                                                                   

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва