У Кривому Розі чоловік переховував марихуану вартістю 1,5 мільйона гривень

18:59, 16 сентября 2020
У ході слідчих заходів правоохоронці виявили 50 кущів конопель у горщиках та понад 5 кг шишок марихуани.
У Кривому Розі чоловік переховував марихуану вартістю 1,5 мільйона гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

51-річний криворіжець облаштував у своїй квартирі теплицю для вирощування конопель та збував наркотики у місті. Про це інформує пресслужба Нацполіції.

15 вересня за місцем мешкання чоловіка у Металургійному районі відбувся обшук. У ході слідчих заходів правоохоронці виявили 50 кущів конопель у горщиках та понад 5 кг шишок марихуани, а також обладнання для її вирощування та добриво.

Загальна вартість вилучених наркотичних засобів за цінами «чорного ринку» становить близько 1,5 млн гривень. Все вилучене направили на експертизу. 

Обшук відбувся в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Також відкрито кримінальне провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Вирішується питання про вручення чоловіку повідомлення про підозру. Йому загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  Наразі тривають слідчі дії та встановлюються особи, причетні до збуту наркотиків.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що прийнято за основу проект Закону № 3915 «Про внесення зміни до статті 183 Кримінального процесуального кодексу України щодо права слідчого судді, суду не визначати розмір застави у кримінальному провадженні».

Крім того, СБУ викрила масштабне угруповання наркодилерів, які збували метадон по всій Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва