Перезавантаження ДБР: що змінилося за 8 місяців удосконалення роботи органу, відео

11:57, 17 сентября 2020
Завдяки змінам до закону про ДБР суттєво підвищилася загальна ефективність здійснення досудових розслідувань.
Перезавантаження ДБР: що змінилося за 8 місяців удосконалення роботи органу, відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

27 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила в цілому закон про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань. А, 5 лютого 2020 року Указом Президента №41/2020 затверджено нову структуру Державного бюро розслідувань.

Такі зміни дозволили ДБР затвердити новий штатний розпис, відповідно до якого в центральному апараті ДБР утворено нові структурні підрозділи, в тому числі Головне оперативне управління, Головне слідче управління та Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Про це розповів в.о. Директора ДБР Олександр Соколов.

«З початку року ми будуємо сильний, незалежний та ефективний правоохоронний орган. Ми організували діяльність підрозділів, налагодили взаємодію з правоохоронними органами та формуємо нову організаційну структуру. Ми маємо сильний спецназ, принципових слідчих та досвідчених оперативників», - зазначив Олександр Соколов.

Завдяки змінам до закону про ДБР, ініційованим Президентом та підтриманим Верховною Радою, суттєво підвищилася загальна ефективність здійснення досудових розслідувань.

Так, за 8 місяців ДБР розпочато досудове розслідування у понад як 12 893 провадженнях, повідомлено про підозру 1 653 особам, складено обвинувальні акти у 2 342 провадженнях і у 800 справах законної сили набули обвинувальні вироки. За перші 8 місяців 2020 року було встановлено збитків на понад 228 млн грн та відшкодовано понад 10 млн грн.

«Місія Державного бюро розслідувань — встановлення справедливості у суспільстві, адже закон – один для всіх», - резюмував в.о. Директора ДБР.

Нагадуємо, що слідчими Державного бюро розслідувань на теперішній час розслідуються кримінальні провадження, за якими 200 осіб перебувають під вартою, стосовно 361 особи застосований домашній арешт.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що слідчі Державного бюро розслідувань допитали як свідка ексдиректора Офісу Президента Андрія Богдана 14 вересня. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді