Збитки на 1,5 млн грн: ДБР повідомило про підозру експосадовцю поліції Київщини

18:43, 17 сентября 2020
Посадовці перевищили свої службові повноваження та передали третім особам вилучене ними майно.
Збитки на 1,5 млн грн: ДБР повідомило про підозру експосадовцю поліції Київщини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому заступнику начальника ГУ Нацполіції в Київській області - начальнику слідчого управління. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За даними слідства, у жовтні 2017 року співробітник поліції, обіймаючи посаду заступника начальника ГУ Нацполіції в Київській області – начальника слідчого управління, організував вчинення підлеглими-слідчими перевищення службових повноважень в ході здійснення ними досудового розслідування кримінального провадження.

Встановлено, що посадові особи ГУ Нацполіції в Київській області, в ході здійснення досудового розслідування одного з кримінальних проваджень, перевищили свої службові повноваження та передали третім особам вилучене ними майно. Як наслідок це призвело до подальшої втрати майна та збитків на понад 1,5 млн грн.

Таким чином, організатор протиправної діяльності поліцейських підозрюється у перевищенні службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 КК України).

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що посадовець Служби зовнішньої розвідки та колишній прикордонник вивозили боєприпаси з ООС.

Додамо, що на Харківщині розкрали зерно з держрезерву на 2,5 млн гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва