Посадовець Мін'юсту постане перед судом за вимагання $55 000 хабаря

10:42, 18 сентября 2020
Група зловмисників пообіцяли бізнесмену керівну посаду у державних органах за грошову винагороду.
Посадовець Мін'юсту постане перед судом за вимагання $55 000 хабаря
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група зловмисників на чолі з посадовцем обіцяли бізнесмену за грошову винагороду керівну посаду у державних органах. Правоохоронці викрили чотирьох зловмисників у момент отримання першого траншу  у сумі 20 тисяч доларів США. Про це інформує пресслужба Нацполіції.

«У ході досудового розслідування встановлено, що головний організатор – заступник керівника одного з відділів Міністерства юстиції України. Він розробив план злочинних дій, спрямований на отримання від одного з бізнесменів грошових коштів у сумі близько 55 000 тисяч доларів. За цю винагороду посадовець пообіцяв керівнику комерційної структури посаду у державних органах та у подальшому передати в управління близько 6000 гектарів землі», - розповідає начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Олег Кисельов.

Як зазначив старший слідчий столичної поліції Олександр Мамчур, усім чотирьом правопорушникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою:

«Під час обшуку офісного приміщення посадовця та приміщення інших трьох затриманих були  вилучені гроші та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність угруповання та особисті документи на майбутнього «кандидата на посаду».

Наразі досудове розслідування завершено. Слідчі скерували до Шевченківського районного суду столиці обвинувальний акт відносно організатора та його спільників для розгляду по суті. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що у Миколаєві затримано поліцейського, який отримав 3 тис. дол США хабара за уникнення відповідальності.

До слова, Офіс Генпрокурора хоче видати США людину, якій загрожує смертна кара.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду