Експосадовець РНБО постане перед судом за розтрату більше пів мільйона бюджетних коштів

20:00, 28 сентября 2020
Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади.
Експосадовець РНБО постане перед судом за розтрату більше пів мільйона бюджетних коштів
ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державним бюро розслідувань направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при Раді національної безпеки і оборони України. Про це інформує пресслужба ДБР.

Зловмисник обвинувачується у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КУ України).

Слідством встановлено, що посадовець здійснював зайве нарахування та виплати заробітної плати окремим працівникам Центру, що призвело до розтрати бюджетних коштів у сумі понад 513 000 гривень. Також посадовець від одного з працівників Центру одержав на власний картковий рахунок грошові кошти у сумі 10 000 гривень, як визначену ним частку грошових коштів від нарахованої йому незаконної заробітної плати у грудні 2018 року. Ним же, задля прикриття своєї злочинної діяльності, підроблялися офіційні документи, шляхом внесення до них завідомо неправдивих відомостей.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що нардепу Юрченко, який підозрюється в отриманні хабаря, обрано запобіжний захід

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді