Міськрада Дніпра звинувачує уряд в штучній паніці навколо COVID-19 напередодні виборів

16:45, 5 октября 2020
Місцеві вибори у Дніпра відбудуться всупереч паніці, які розганяють Слуги народу в спробі позбавити людей свого права.
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Напередодні місцевих виборів центральна влада навмисне штучно розганяє паніку навколо теми COVID-19, звинувачуючи в бездіяльності місцеве самоврядування. Таку думку висловив голова Громадської ради при міськраді Дніпра Геннадій Корбан на своїй сторінці в Facebook.

«Залишається трохи більш як два тижні до виборів. Центральна влада за допомогою своїх марних губернаторів на місцях розганяє паніку на тему Covid-19. Політизує хвороба. А президент, який перебуває в передвиборчому турне за держрахунок у червоних зонах звинувачує місцеве самоврядування в бездіяльності», - написав він.

На думку Корбана, так відбувається через те, що Партія Слуг втрачає виборчі  позиції й «єдине, що їм залишається, переміщати міста і регіони в карантинні зони».

«Вони не вирішують проблему ковіда, але намагаються залякувати людей. Щоб знизити явку, щоб люди не пішли голосувати. При цьому з державного ковідного фонду не витрачено ні копійки на боротьбу з епідемією і на субвенції лікарням. А від Мрії президента залишилася тільки смуга в небі», пише він.

Крім того, він також зазначає те, що обмеження ніяк не відбиваються на правоохоронній системі, яка продовжує виконувати замовлення по проведенню каральних заходів проти місцевого самоврядування.

Також Корбан вважає, що джерелом спалахів пандемії сьогодні є ВНЗ та студентські гуртожитки, які до цього часу не закриті обласною владою.

«На складах міськздороввідділу Дніпра приготовлено 20 тис лікувальних доз найбільш дефіцитних лікарських препаратів для лікування ковіда. -Кожен тиждень лікарні проводять закупівлі засобів індивідуального захисту в необхідному обсязі. -В Дніпрі щодня здійснюється маршрутизація - окремо ковідних хворих і хворих на пневмонію. - У місті підготовлено дві резервні лікарні на 1200 ліжок - Восьма і 16-та. Лікарні забезпечені всім необхідним, в тому числі киснем для сатурації легких. А також достатньою кількістю ШВЛ-апаратів - для важких хворих», - наголосив

Саме тому, місцеві вибори, за словами голови Громадської ради,  відбудуться всупереч паніці, які розганяють Слуги народу в спробі позбавити людей свого права.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада пішла на карантин через спалах Covid-19.

Нещодавно стало відомо про інфікування нардепа від «Слуги народу».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду