Припинення повноважень одного із членів столичної територіальної виборчої комісії: яке рішення ухвалив ОАСК

12:23, 16 октября 2020
У позовній заяві було зазначено вимогу про визнання дій члена Комісії протиправними та припинити його повноваження у зв'язку з порушенням законодавства України про місцеві вибори.
Припинення повноважень одного із членів столичної територіальної виборчої комісії: яке рішення ухвалив ОАСК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши справу щодо припинення повноважень одного із членів Київської міської територіальної виборчої комісії, вирішив відмовити позивачу – Київській міській організації політичної партії «Перемога Пальчевського», у задоволенні позову, передає офіційний сайт ОАСК.

Як відомо, у позовній заяві було зазначено вимогу про визнання дій члена Комісії протиправними та припинити його повноваження у зв'язку з порушенням законодавства України про місцеві вибори. Зокрема, позивач зазначав, що під час здійснення своїх повноважень членом Комісії на сторінці у соціальній мережі було опубліковано повідомлення з посиланням на статтю інтернет-видання, що містить дискредитаційні матеріали про одного з кандидатів на посаду мера Києва, що є порушенням положень Виборчого кодексу України.

«Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, суд установив, що надана позивачем паперова копія електронного доказу, а саме - скріншот повідомлення зі сторінки в соціальній мережі не може вважатися належним доказом, а відтак такий доказ не береться судом до уваги. Також судом було досліджено процесуальне питання розміщення повідомлення (електронного доказу) за посиланням у соцмережі Facebook, перевірено існування оригіналу такого електронного доказу та закріплення сторінки в соціальній мережі за членом Комісії. Втім під час дослідження посилання за інтернет-адресою, судом встановлено відсутність такої сторінки. Відповідно судом не встановлено належність цієї сторінки члену Київської міської територіальної виборчої комісії. Тому ОАСК дійшов висновку, що  позов є необґрунтованим та недоведеним належними та достатніми доказами, тому відсутніми є підстави для його задоволення», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Київської міської організації політичної партії «Перемога Пальчевського». Позивач просить суд припинити повноваження одного із членів столичної територіальної виборчої комісії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси