Верховна Рада зібралася на засідання: виступить Зеленський і заслухають Степанова

11:00, 20 октября 2020
Президент виступить зі щорічним посланням до Верховної Ради.
Верховна Рада зібралася на засідання: виступить Зеленський і заслухають Степанова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 20 жовтня, Верховна Рада зібралася на засідання, під час якого Президент Володимир Зеленський звернеться до парламенту із посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України. Про це повідомляється на сайті ВР.

 Також депутати планують заслухати звіт міністра охорони здоров'я Максима Степанова про готовність до боротьби із коронавірусом в Україні, а також розглянути проєкт постанови №4228 «Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз».


12:45 Разумков  закрив пленарне засідання. 


12:39 Степанов  відповів на запитання депутатських фракцій і груп, які, зокрема, стосувалися: виплати доплат лікарям, закупівлі апаратів ШВЛ та засобів індивідуального захисту, канікул у закладах освіти, забезпечення тестування громадян, забезпечення локалізації хворих на основі експрес-тестувань і самоізоляції осіб із груп ризику, використання ковідних коштів у лікарнях, використання коштів протиковідного фонду на ремонт доріг, обладнання киснем лікарняних ліжок, платного тестування населення, участі М. Степанова у місцевих виборах і ймовірності його відставки.


12:18 З інформацією про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби в Україні виступив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.


11:55 Голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький доповів рішення Комітету. Він повідомив, що Комітет розглянув проєкт Постанови сьогодні вранці на своєму засіданні і за результатами розгляду прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити проєкт Постанови №4228 до порядку денного четвертої сесії та прийняти його за основу та в цілому, і доручити Комітету при підготовці тексту Постанови на підпис Голові Верховної Ради здійснити спільно з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України його техніко-юридичне доопрацювання.


11:46 Народні депутати включили до порядку денного пленарного засідання проєкт Постанови про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз №4228. Проєкт доповіла народний депутат Юлія Тимошенко.


11:41 Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив про створення у Раді міжфракційних депутатських об’єднань «Інтермаріум» і «Парки та рекреація».


11:30 Президент анонсував створення в Україні міжнародного штабу по боротьбі з фейк і пропагандою.


11:22 Зеленський заявив, що через два тижні уряд опублікує підсумки "повного аудиту держави". Він вважає, що потрібен план розвитку України до 2030 року - "Єдина стратегія".


11:15 Окрім цього, Президент анонсував будівництво двох українських військових баз на Чорному морі. Також Зеленський хоче, щоб на наступних президентських виборах українці мали можливість проголосувати через інтернет. Він назвав метою України повний перехід на надання послуг онлайн.


11:13  Зеленський анонсував пакет законів про перехідний період після реінтеграції Донбасу. За його словами, амністія буде тільки тим, у кого руки не в крові. 

"Страшне слово" "амністія". Чи не про всіх і не про уникнення відповідальності, а про мільйони наших громадян, на руках яких немає крові та які зараз фактично самі знаходяться в заручниках у окупанта. І їм потрібен чіткий сигнал. Не потрібно боятися. Гідне майбутнє тільки з Україною", - наголосив Президент. 


11:05 Президент повідомив, що завтра нардепи "Слуги народу" їдуть на Донбас. "Ми створюємо формат"Кримська платформа". Я обговорив цю ініціативу з представниками ЄС, Туреччини та іншими партнерами", - сказав він.


10:49 "Сьогодні режим тиші триває 86-й день поспіль. Найдовший за весь період війни", - повідомив Зеленський про ситуацію на Донбасі. Він зазначив, що вдалося розблокували Нормандський процес, а також повернути 136 наших людей. 


10:36 Президент заявив, що локдаун навесні був потрібен, щоб пригальмувати захворювання і підготуватися до нього. "Маски останній раз закуповувалися в 2007 році", - сказав Зеленський. 


10:30  Разумков повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь Президент Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та члени Кабінету Міністрів, посадові особи, яких Верховна Рада обирає, призначає і надає згоду на призначення на посаду, представники дипломатичних представництв іноземних держав та інші офіційні особи.

Спікер нагадав, що відповідно до Конституцій України Рада заслуховує Послання Президента про внутрішнє і зовнішнє становище країни. Він запросив на трибуну Зеленського.

Наразі Президент звертається до Ради з Посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.


10:12 Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання. Він надав слово представникам депутатських фракцій і груп, які виступають з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


 

 Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада рекомендує Кабміну відправити 6 млрд грн на медицину у 2021 році.

Ще в Україні планують створити штаб по боротьбі з COVID-19 на чолі з Президентом.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду