Ексголові податкової повідомили про підозру через бюджетну «діру» у 2 мільярди: Верланов прокоментував звинувачення

20:30, 20 октября 2020
Сам Верланов називає справу проти нього замовною.
Ексголові податкової повідомили про підозру через бюджетну «діру» у 2 мільярди: Верланов прокоментував звинувачення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 20 жовтня, стало відомо, що Офіс генпрокурора оголосив підозру колишньому очільнику Державної податкової служби України Сергію Верланову у недоотримання бюджетом понад 2 млрд грн. Про це інформує пресслужба відомства.

«Заступником Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому голові ДПС України у зловживанні владою та службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи використанні влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам», - інформують у прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній голова Державної податкової служби незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Цим документом Офісом великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни.

Сергій Верланов відреагував на звинувачення на своїй сторінці в Facebook.

«На жаль, в Офісі Генпрокурора не дослухались до голосу здорового глузду і підписали завідомо необгрунтовану та політично вмотивовану підозру, яка пов’язана зі справою «АрселорМіттал».

Дізнався про це, як завжди, з новин.

Генпрокуратура, яка повинна стояти на сторожі законності, виконує замовлення політиків.

Звинувачення щодо мене є абсолютно безпідставними і є черговим зразком юридичного трешу, що я незабаром доведу.

Буду захищати себе та ті реформи, заради яких я прийшов на державну службу», — зазначив Верланов.

Раніше стало відомо, що Сергій Верланов заявив, що СБУ збирається повідомити йому про підозру, але справа має бути підслідна НАБУ. Про це він сказав в ефірі Громадського радіо.

«Я ознайомився з ухвалою суду. Це питання не затримання, це питання пред’явлення підозри. Проаналізувавши цю інформацію, я звернувся до Офісу генпрокурора щодо того, щоб вони здійснили прокурорський нагляд у цій справі й не підписували підозру. Оскільки є питання до підслідності: вказану категорію справ має розслідувати НАБУ», — розповів Верланов.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що посадовців «Київтеплоенерго» підозрюють у розкраданні 44 млн грн бюджетних коштів.

Додамо, що ексзаступника Міністра оборони підозрюють в закупівлі неякісних бронежилетів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду