Вибори мера Києва: у столиці працюють усі виборчі дільниці

09:45, 25 октября 2020
Кияни вперше голосують в умовах карантину.
Вибори мера Києва: у столиці працюють усі виборчі дільниці
Страна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Станом на 08:30 у столиці відкрилися та працюють у штатному режимі всі виборчі дільниці. Вчасно не відкрилися по одній дільниці у Дарницькому, Оболонському та Подільському районах, проте наразі вони працюють в штатному режимі. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Наразі в столиці у штатному режимі працюють усі виборчі дільниці. Кияни уперше здійснюють волевиявлення в умовах карантину, тож нагадую про обов’язкову наявність маски та дотримання соціальної дистанції під час голосування. Бажано взяти з собою на дільницю власну ручку. На вході виборцям вимірюють температуру та опитують щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Усі ці заходи здійснюються для безпеки киян та аби не допустити збільшення захворюваності. Ми просимо з розумінням поставитися до ситуації», – зазначив Дмитро Загуменний.

Він нагадав, що з бюджету столиці виділили 1 мільйон 300 тисяч гривень на дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту, аби забезпечити виборчі дільниці усім необхідним для голосування в умовах карантину. Дезінфекцію приміщень виборчих дільниць обов’язково проводитимуть кожні 4 години. Окрім того, на дільницях обладнані місця для збору та утилізації засобів індивідуального захисту, розмітка для дотримання соціальної дистанції тощо.

Відомо, що громадський порядок у Києві під час виборів забезпечують близько 8 тисяч поліцейських. Із них 4,5 тисячі – безпосередньо на виборчих дільницях. Також у патрулюванні в парках, скверах та на вокзалах поліцейським допомагає «Муніципальна охорона». На випадок повідомлень про мінування дільниць 25 жовтня у столиці чергуватимуть 12 груп вибухотехніків. А також 100 бригад швидкої допомоги.

Всі подробиці про те, як проходить день виборів, інформація про явку і порушення – у трансляції «Судово-юридичної газети».

Нагадуємо, на місцевих виборах-2020 рекомендовано проводити брифінги за результатами голосування зовні приміщення виборчих дільниць, щоб запобігти скупченню людей.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що поліція підготувала коротку пам’ятку виборця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде