Опитування Зеленського: зафіксували численні порушення законодавства

15:23, 25 октября 2020
Мали місце спроби проводити опитування у приміщеннях дільниць.
Опитування Зеленського: зафіксували численні порушення законодавства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спостерігачі Комітету виборців України повідомляють про факти порушення чинного законодавства та конфліктні ситуації, пов’язані із проведенням президентського опитування поблизу виборчих дільниць. Про це повідомляє пресслужба КВУ.

Так, у місті Черкаси (в.д. 711040) член ДВК особисто безпосередньо в приміщенні дільниці роздавала бланки президентського опитування. Свої дії вона аргументувала тим, що провести анкетування її попросили волонтери.

 У місті Бердянськ (в.д. 650 651) мали місце спроби проводити опитування у приміщеннях дільниць. Після майже годинного пояснення вимог чинного законодавства інтерв’юери перенесли опитування за межі виборчих дільниць.

У селищі Утківка Харківської області (в.д. 630869)  опитування проводилося в приміщенні виборчої дільниці. Член ДВК відмовляється реагувати, закликав поважати роботу інтерв’юерів.

Також спостерігачі КВУ повідомляють, що опитування не проводиться на значній частині виборчих дільниць. Зокрема опитування не було проведено поблизу в.д. 800039, 800040, 800093 у м. Києві.

«Окрім цього часто мають місце факти, коли, через відсутність належної підготовки, інтерв’юери на власний розсуд переконували виборців щодо необхідності зменшення кількості народних депутатів України, важливість питань Будапештського меморандуму тощо. Окремі виборці не сприймають таку роз’яснювальну роботу, що в окремих випадках призводить до конфліктних ситуацій», — резюмували у КВУ.

Всі подробиці про те, як проходить день виборів, інформація про явку і порушення – у трансляції «Судово-юридичної газети».

Також поліція Києва затримала два автобуси, які приїхали з Житомирської області. В автобусах було понад 130 людей, які, імовірно, приїхали для голосування за гроші.

А ще у Донецькій області заявили про підробку бюлетенів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки