Клімкін вважає, що ЄС не призупинить безвіз для українців одразу

17:20, 29 октября 2020
За його словами, партнери України чекатимуть від Києва стратегії з подолання наслідків рішень.
Клімкін вважає, що ЄС не призупинить безвіз для українців одразу
УНН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що після рішення Конституційного суду щодо антикорупційної інфраструктури Євросоюз одразу не буде призупиняти безвізовий режим. Про це він сказав у коментарі УНІАН.

За його словами, ЄС не одразу буде призупиняти безвізовий режим, оскільки це означає карати усіх українців, а наші партнери розуміють природу цих рішень та їх мотиви. У міжнародних партнерів України є свої важелі і вони їх будуть активно застосовувати, вважає ексглава МЗС.

«Вони стосуються не тільки фінансування. Для нас, для країни, яка знаходиться у стані війни з Росією, підтримка наших друзів є критично важливою. Ми не можемо ризикувати втратити її частину, не говорячи про підтримку як таку. Думаю, що Євросоюз буде діяти дуже послідовно і жорстко, але одночасно обережно та стратегічно. Він буде вимагати стратегію», - наголосив ексміністр. 

Крім того, за його словами, партнери України чекатимуть від Києва стратегії з подолання наслідків рішень.

«Наші партнери будуть дивитись, чи є у нас стратегія, якій можна буде політично довіряти і яка після цього рішення буде юридично досконалою, і чи здатні ми виконати цю стратегію, і чи є на це політична воля. Якщо це буде, то тоді питання призупинення безвізу не постане. Якщо вони цю стратегію протягом якогось часу не побачать і не будуть бачити бажання розробити та реалізувати цю стратегію, тоді ЄС може вдатись до останнього "китайського" чи євросоюзівського попередження і до таких заходів, які еквівалентні застосуванню своєрідної "ядерної зброї" (призупинення безвізу)», - переконаний він. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що оприлюднено рішення Конституційного Суду, що стосується системи декларування та НАЗК.

Через це рішення Україна може втратити безвіз. Про це натякнули в ЄС.

Нагадаємо, Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва