У ЄС відреагували на рішення КСУ щодо декларування: заява

22:15, 29 октября 2020
«Закликаємо Українську владу вжити заходів і якнайшвидше відновити необхідні умови для ефективної роботи антикорупційних органів в Україні відповідно до її Конституції», — зазначили у ЄС.
У ЄС відреагували на рішення КСУ щодо декларування: заява
euneighbours.eu
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Європейському Союзі зробили заяву щодо рішення Конституційного Суду України стосовно деяких аспектів антикорупційного законодавства. Заяву оприлюднили у пресслужбі представництва ЄС в Україні

«Європейський Союз і Держави-члени ЄС вважають антикорупційні інституції, створені на вимогу Українського народу, наріжним каменем трансформації України, а також її тіснішої політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.

Відповідно масштабна і безпрецедентна, у тому числі фінансова, допомога Європейського Союзу та його Держав-членів прив’язана до функціонування антикорупційної архітектури, що має бути незалежним, ефективним і вільним від політичного чи будь-якого іншого тиску.

Із великим занепокоєнням ми відзначаємо вплив рішення Конституційного Суду України на частину антикорупційного законодавства, яке несе далекосяжні наслідки для всієї антикорупційної інфраструктури в Україні. Це рішення ставить під сумнів низку міжнародних зобов’язань, взятих Україною перед своїми міжнародними партнерами, у тому числі ЄС.

Закликаємо Українську владу вжити заходів і якнайшвидше відновити необхідні умови для ефективної роботи антикорупційних органів в Україні відповідно до її Конституції. Ми готові надати допомогу в поверненні необхідної правової визначеності, спрямованої на забезпечення ефективної системи запобігання корупції в Україні», — йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що оприлюднено рішення Конституційного Суду, що стосується системи декларування та НАЗК.

Сьогодні Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що рішення певних органів державної влади має антидержавний характер.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки