Мін’юст реформував Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату

15:21, 2 ноября 2020
Нотаріальна спільнота України вперше в історії отримала переважну більшість у складі Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату (ВККН).
Мін’юст реформував Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні було «перезавантажено» персональний склад Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату (ВККН), до якої увійшли три представники Міністерства та одинадцять нотаріусів. Про це повідомляє заступник міністра юстиції Ольга Оніщук у «Фейсбук».

«Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 02.11.2020 № 3811/5, до нового складу ВККН увійшли лише три представники Міністерства та одинадцять нотаріусів, які будуть здійснювати свої повноваження протягом найближчих трьох років.

Відтак повноваження щодо здійснення контролю за рішеннями Комісії були передані нотаріальній спільноті України, яка отримала переважну більшість у складі ВККН», - сказано у повідомленні.

Окрім того, вперше в історії нотаріату незалежної України ВККН очолила представниця нотаріальної спільноти, голова відділення нотаріальної палати в Рівненській області, приватний нотаріус Острозького районного нотаріального округу – Бернацька Інна Михайлівна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді