Антимонопольний комітет оштрафував недобросовісних виробників «вершкового масла»

20:33, 10 ноября 2020
АМКУ виявлено ряд недобросовісних виробників, які виготовляли суміші з невідомими складниками та при цьому називали продукт «маслом».
Антимонопольний комітет оштрафував недобросовісних виробників «вершкового масла»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Антимонопольний комітет України оштрафував 4 виробника вершкового масла, які насправді вводили в оману споживачів та пропонували їм підробки у красивій обгортці. Їм доведеться відповідати за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Передає пресцентр АМКУ.

Зазначається, що комітетом виявлено ряд недобросовісних виробників, які виготовляли суміші з невідомими складниками та при цьому називали продукт «маслом». У деяких випадках вміст немолочних та рослинних жирів сягав 90-100%. Подібне «немасло», окрім продажу у магазинах та на оптових ринках, постачалось через систему публічних закупівель у школи, дитсадки, інтернати, лікарні.

10 листопада рішеннями АМКУ були накладені штрафи на таких недобросовісних виробників:

  • ТОВ «Богодухівський молзавод» (Харківська обл.) – 20,6 млн грн
  • ТОВ «Малороганський молочний завод» (Харківська обл.) – 4,4 млн грн
  • ТОВ «Гайсинський молокозавод» (Вінницька обл.) – 3,6 млн грн
  • ПП «Сімол» (Київська обл.) – 1 млн грн

Тижнем раніше, 4 листопада 2020 року, Тимчасовою адміністративною колегією Комітету було прийнято рішення стосовно ТОВ «Інтер-Мол» (м. Дніпро), яке вчиняло аналогічні дії. Цій компанії доведеться сплатити до бюджету 968 тис. грн.

«На жаль, не лише вищезгадані суб’єкти господарювання фальсифікували молочну продукцію. Комітет завершує розгляд справ по інших виробниках, порушники будуть притягнуті до відповідальності за порушення конкурентного законодавства», - зазначили в АМКУ.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що АМКУ викрив змову постачальників комп’ютерів для судів і оштрафував їх на 8 млн. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді