КМДА оскаржує рішення Київського апеляційного адмінсуду щодо будівельних робіт на Андріївському узвозі

12:53, 11 ноября 2020
Завершення будівництва на Андріївському узвозі, 14-16 може відбутись тільки за умови дотримання закону і попередніх домовленостей щодо поверховості та вигляду споруди.
КМДА оскаржує рішення Київського апеляційного адмінсуду щодо будівельних робіт на Андріївському узвозі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

КМДА оскаржує рішення Київського апеляційного адмінсуду, яке фактично відновлює дозвіл на будівельні роботи на Андріївському узвозі, 14-16. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на своєму Telegram-каналі. Цим судовим рішенням скасовані приписи та наказ Департаменту держархбудконтролю КМДА, якими заборонялось здійснення будівництва. 

«Жодне рішення суду в столиці не було та не буде підставою для будівництва в історичних зонах Києва, особливо - на Андріївському узвозі!
Позиція міста незмінна і чітка: будь-яке будівництво має відбуватись із дотриманням усіх норм законодавства, зокрема, й щодо охорони культурної спадщини. 
Андріївський узвіз - історична старовинна вулиця Києва. І ми повинні зберегти її унікальність. Своїми діями місто вже неодноразово демонструвало, що здатне зупиняти забудовників, які нехтують думкою громади та намагаються втілити свої проєкти всупереч інтересам киян і столиці», – наголосив Віталій Кличко.

Очільник міста ще раз підкреслив, що завершення будівництва на Андріївському узвозі, 14-16 може відбутись тільки за умови дотримання закону і попередніх домовленостей щодо поверховості та вигляду споруди. «В іншому випадку - столиця має приклади заморожених об'єктів в історичній частині, власники яких зрештою пішли на умови киян і міста. Останній із таких прикладів, нагадаю, - будівництво на вулиці Гончара, 17-23, де забудовник вже прибирає кілька зайвих поверхів», – резюмував Віталій Кличко.

Раніше Велика Палата ВС вказала на важливі аспекти щодо реєстрації права власності на самочинне будівництво.

Також ВС висловився щодо відповідальності за виконання будівельних робіт без отримання дозволу на їх виконання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді