Справа БО «Фонд Пам’яті «Бабин Яр»: яке рішення прийняв ОАСК

17:11, 17 ноября 2020
Суд скасував штраф на 75 тисяч гривень.
Справа БО «Фонд Пам’яті «Бабин Яр»: яке рішення прийняв ОАСК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом Благодійної організації «Фонд Пам’яті «Бабин Яр» до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, передає офіційний сайт ОАСК.

Серед вимог вказаного позову – визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення ГУ ДПС у м. Києві в частині застосування штрафу у розмірі понад 75 тис. грн за порушення граничних строків реєстрації податкової накладної. Розгляд справи відбувався в порядку спрощеного позовного провадження.

«В ході розгляду справи суд встановив, що відповідачем при винесенні оскаржуваного податкового повідомлення-рішення було порушено приписи частини другої статті 2 Кодексу адміністративного судочинства України. З огляду на це, ОАСК задовольнив позов Благодійної організації «Фонд Пам’яті «Бабин Яр» до ГУ ДПС у м. Києві та скасував податкове повідомлення-рішення в частині застосування штрафних санкцій. 

Рішення суду набирає законної сили в строк і в порядку, які передбачені статтею 255 КАСУ та може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК анулював реєстрацію Міжнародного фонду «Відродження» як платника ПДВ. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді