Зеленський відповів на петицію щодо розмитнення євроблях

13:48, 19 ноября 2020
Президент окреслив свою позицію у питанні розмитнення «євроблях».
Зеленський відповів на петицію щодо розмитнення євроблях
Джерело фото: tvoemisto.tv
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Президента електронна петиція з назвою «Виконати обіцянку дану своїм виборцям та виборцям Політичної партії «Слуга Народу» щодо вирішення питання доступного розмитнення та знаходження на території України автомобіля європейської реєстрації» набрала майже 27 тисяч підписів.

Сьогодні Володимир Зеленський опублікував офіційну відповідь. Зокрема, він зазначив, що 9 листопада відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, на якому було розглянуто низку законопроєктів щодо змін у податкових і митних правилах, які застосовуються до операцій з постачання в Україні та ввезення на митну територію України транспортних засобів. Серед проєктів законів, що розглядалися, – проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку» (реєстр. № 3704) і проєкт Закону України «Про внесення змін до розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» (реєстр № 3706).
За результатами проведеного обговорення Комітетом прийнято рішення підготувати доопрацьований законопроєкт та з цією метою створити робочу групу.

«Задля прискорення розв’язання проблемної ситуації та вироблення конструктивних рішень з урахуванням позицій усіх заінтересованих сторін мною надіслано звернення до Голови Верховної Ради України Д. Разумкова з проханням сприяти роботі зазначеної робочої групи та напрацюванню необхідних законодавчих ініціатив», – додав Зеленський.

Раніше ми розповідали, що українцям можуть збільшити податок на автомобілі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді