АМКУ оштрафував виробника горілчаної продукції на майже пів мільйона

14:30, 23 ноября 2020
Виробник алкогольних напоїв використав оформлення упаковки вже популярної на ринку продукції, не маючи для цього відповідних підстав.
АМКУ оштрафував виробника горілчаної продукції на майже пів мільйона
Джерело фото: АМКУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» на понад 493 тисяч гривень за використання для своєї продукції оформлення упаковки, схожої на зразок конкурентів з ТОВ «Стронгдрінк». Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Такі дії були визнані порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

До АМКУ звернувся виробник горілчаної продукції «Хлібна сльоза» щодо порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції в діях ТОВ «АКБ Дніпро», які під час виробництва та реалізації своєї горілчаної продукції «Петриківська» використовували схоже оформлення упаковки.

У рамках дослідження було підтверджено, що ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» використало оформлення упаковки вже популярної на ринку горілчаної продукції, не маючи для цього відповідних підстав. Схожість оформлення упаковки підтвердило і опитування споживачів.

Виходячи із наявних фактів Комітет визнав, що ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» без дозволу ТОВ «Стронгдрінк» використало оформлення упаковки, що в сукупності включає в себе пляшку, пробку, емблему, етикетку, контретикетку, і яке є схожим на оформлення упаковки алкогольної продукції «Хлібна Сльоза».

Окрім штрафу, АМКУ зобов’язав ТОВ «Алкогольно-безалкогольний комбінат Дніпро» припинити використання без дозволу ТОВ «Стронгдрінк» схожого оформлення упаковки.

Раніше Антимонопольний комітет оштрафував недобросовісних виробників «вершкового масла».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді