Чи буде локдаун на свята: Шмигаль розповів про два варіанти карантину

20:45, 3 декабря 2020
Шмигаль повідомив про два варіанти локдауну на новорічні свята.
Чи буде локдаун на свята: Шмигаль розповів про два варіанти карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Локдаун в Україні на новорічні свята можуть ввести після підбиття підсумків карантину вихідного дня. Посилення заборон можливо наприкінці грудня або вже на початку січня. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів в інтерв'ю «Кореспонденту».

«Звичайно, суспільство хоче визначеності. У нас вже є розуміння, як діяти в цю кризу, і ми можемо будувати плани. Після підбиття підсумків щодо карантину вихідного дня будемо розуміти, куди рухатися в кінці грудня - початку січня. Про це і говорили з мерами. Це була не презентація плану дій, це був обмін думками стосовно того, чи варто проводити центральні міські «ялинки», концерти, інші масові заходи», – зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що можливих сценаріїв зараз два.

«Перший - кількість хворих почне падати, і все само вирішиться. Але на такий варіант ми не особливо сподіваємося. Більше - на можливість керувати ситуацією: або точковими, або тотальними обмеженнями. Якщо загроза життю громадян зросте, то треба вводити локдаун і рятувати десятки тисяч».

Разом з тим очільник уряду сказав, що певні обмеження на свята все-таки будуть. «Якими вони будуть - ми якраз зараз обговорюємо з усіма зацікавленими сторонами. Нам треба підбити підсумки карантину вихідного дня, щоб зрозуміти його ефективність і скласти план дій на кінець року.

Після цього можна буде вирішити, які обмеження варто вводити на різдвяно-новорічні тижні і чи варто. Далі вже починаються питання з вакцинації. Зараз ми розписуємо детальний план дій уряду і ведемо переговори з постачальниками. Ми є учасниками глобальної системи COVAX, у рамках якої отримаємо певну кількість вакцин. Крім того, уряд веде переговори щодо поставок вакцин з Pfizer і AstraZeneca. Уже в другому кварталі наступного року в Україні почнеться вакцинація.

Кабмін також працює над проєктом тотального тестування на COVID-19. Пріоритети - Київ і область, обласні центри і великі міста з населенням понад 100 тис. осіб», – наголосив Денис Шмигаль.

Раніше ми розповідали, що за словами нардепа в Україні не вводитимуть локдаун до католицького Різдва, яке відзначається 25 грудня. 

А ще стало відомо, при якій кількості інфікованих можуть ввести тотальний локдаун.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду