Під Києвом виготовляли новорічні прикраси для армії Росії: СБУ взяла справу під свій контроль, відео

17:20, 5 декабря 2020
Під Києвом виявили партію іграшок з логотипом армії Російської Федерації, які виготовлялися на замовлення країни-агресора.
Під Києвом виготовляли новорічні прикраси для армії Росії: СБУ взяла справу під свій контроль, відео
Джерело фото: скрін відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під Києвом на Клавдієвській фабриці новорічних прикрас виявили партію іграшок з логотипом армії Російської Федерації. Відповідне відео опублікував екскурсовод Сергій Савченко на своїй сторінці у Facebook.

«Все, що потрібно знати про Клавдіївську фабрику ялинкових прикрас», — йдеться у підписі під відео. На відео видно, як майстриня на фабриці виготовляє новорічні іграшки з символікою армії Російської Федерації.

«На вході до художнього цеху екскурсовод наполягає, що фото і відео зйомка заборонені. Тепер я розумію чому. Борони Боже відвідувачеві побачити, що там за прикраси виробляють майстрині. Не доведи небо, це потрапить у Інтернет, тоді викриється стільки цікавого, а разом з тим — небажаного, неафішованого, виявиться, що місце дитячих мрій — це зона дорослих ігор поза честю, гідністю, совістю! І коли раптом ти станеш небажаним свідком такої діяльності фабрики, керівництво і охорона обернуться не чарівними ельфами, а тими, хто будуть затримувати тебе на території, погрожуватимуть «розбити морду», і обіцятимуть «поговорити так, щоб стало понятно», — написав автор відео.  

Обережно, на відео присутня ненормативна лексика 

На підприємстві ситуацію пояснили та вибачилися.

«Історично склалося так, що одним з ринків збуту продукції була Російська Федерація. У зв’язку з короткою сезонністю бізнесу та в боротьбі за ринок з китайськими виробниками за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку. Частина річної продукції фабрика поставляла в Росію, замовлення розміщувалися через CRM-систему, що дозволяло максимально оптимізувати і прискорити виконання замовлень в умовах стислих термінів. Економічна криза та введення карантинних заходів, призвели до скорочення екскурсійного потоку, що поставило питання про подальше існування фабрики, тому розвиток нових проектів зайняв основний ресурс мого часу і всі замовлення від російської сторони йшли безпосередньо без моєї уваги», — написав в. о. Голови правління фабрики Павло Гукасов.

Депутат Бучанської міської ради Володимир Корот розповів, що наразі проводиться розслідування за виявленим фактом.

«Знаходимось на Клавдіївській фабриці ялинкових прикрас, де виготовляють іграшки на офіційне замовлення міністерства оборони ерефії із відповідними зображеннями. Вчора це випадково виявили представники громадськості під час перебування на екскурсії. Ми викликали правоохоронців. Представники поліції оформлюють цю ганьбу, а представники СБУ в шоці від цього сєпар-двіжу», — написав депутат.

Також стало відомо, що працівники Служби безпеки України наразі проводять слідчі дії на Клавдієвській фабриці новорічних прикрас, яка виготовляла іграшки на замовлення Росії. Поліцейські забезпечують порядок на акції протесту, що відбувається поряд з фабрикою. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу поліції Київщини.

«Біля фабрики зібралися протестувальники. Поліція на місці події забезпечує охорону громадського порядку. На місці події вже працюють працівники СБУ, які будуть встановлювати обставини виготовлення цих іграшок», — повідомили в пресслужбі.

Також зазначили, що з заявою до поліції звернулися учасники акції протесту, які наразі перебувають біля фабрики.

«Були написані і заяви і пояснення. Наразі працює слідчо-оперативна група», — додали у поліції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді