На Одещині правоохоронці перекрили канал збуту зброї: фото

20:50, 8 декабря 2020
На території Одеської області група осіб займалася незаконним зберіганням, придбанням та збутом бойових припасів і вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.
На Одещині правоохоронці перекрили канал збуту зброї: фото
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Одещині затримано та повідомлено про підозру двом військовослужбовцям ЗСУ за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, на території Одеської області група осіб займалася незаконним зберіганням, придбанням та збутом бойових припасів і вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували збут автомата «АКС74У» калібру 5,45х39 мм; однієї короткоствольної нарізної вогнепальної зброї калібру 9х18 мм, виготовленої шляхом переробки саморобним способом макету масо-габаритного пістолета «ПМ»; понад 75 патронів калібру 9х18 мм; понад 2600 патронів калібру 5,45х39 мм; понад 2100 патронів калібру 7,62 мм; 10 уніфікованих запалів ручної гранати; 200 г тротилу; 15 патронів до кулемета Дегтярьова-Шпагіна; 5 гранат Ф1; 3 димових шашок; бронежилетів. Правоохоронцями проведено оперативні закупки вогнепальної зброї, набоїв та боєприпасів на майже 15 000 доларів США.

Викрито діяльність групи прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України, оперативними співробітниками Департаменту карного розшуку та Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України. За місцем проживання цих осіб, в підсобних приміщеннях та транспортних засобах на території Одеської та Донецької областей проведено ряд обшуків.

Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а також щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до цього злочину.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у працівника СБУ знайшли арсенал зброї та наркотичні речовини

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді