Бив матір палицею по ногах: на Хмельниччині покарали чоловіка

20:43, 10 декабря 2020
У суді обвинувачений не оспорював обставини вчинення кримінального правопорушення, попросив вибачення у матері.
Бив матір палицею по ногах: на Хмельниччині покарали чоловіка
Джерело фото: wikimedia.org
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ізяславський районний суд визнав винуватим 32-річного жителя Ізяславського району в умисному заподіянні легкого тілесного ушкодження (частина 1 статті 125 КК України) та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень, передає пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

За вироком, цьогоріч у серпні під час конфлікту з матір’ю син схопив дерев’яну палицю, що стояла біля хати, і почав бити жінку, здебільшого по ногах. У результаті побиття вона отримала тілесні ушкодження, які, згідно з висновком експерта, відносяться до категорії легкого ступеня тяжкості.

У суді обвинувачений не оспорював обставини вчинення кримінального правопорушення, попросив вибачення у матері. Вона ж запевнила, що примирилася із сином і просила його суворо не карати.

При призначенні покарання суд визнав пом'якшуючими обставинами щире розкаяння, визнання вини та активне сприяння розкриттю злочину. Обставиною, що обтяжує покарання – вчинення кримінального правопорушення щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах. Також врахував, що чоловік раніше судимий, має постійне місце проживання, за яким характеризується посередньо, офіційно не працює, на обліку у лікаря психіатра та нарколога не перебуває.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що невідомі у Львові побили двох чоловіків. Один з потерпілих помер, інший – знаходиться в комі. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України