В ОАСК під час карантинних обмежень різко збільшилась кількість позовів

15:36, 11 декабря 2020
У період карантину кількість позовів та вхідної кореспонденції збільшилась приблизно на 15%.
В ОАСК під час карантинних обмежень різко збільшилась кількість позовів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За 9 місяців карантинних обмежень, з 12 березня до 10 грудня 2020 року канцелярією Окружного адміністративного суду міста Києва зареєстровано майже 25 тис. позовів та понад 110 тис. вхідної кореспонденції (клопотання, заяви, звернення та інші процесуальні документи). Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Ми порівняли обсяг надходжень до суду за аналогічний період 2019 року і з’ясували, що в період карантину кількість позовів та вхідної кореспонденції збільшилась приблизно на 15%.

Наразі через підтвердження нових випадків захворювання на COVID-19 серед працівників колективу в Окружному адміністративному суді міста Києва тривають карантинні обмеження. В ОАСК припинено особистий прийом документів канцелярією суду (окрім тих, що пов’язані з виборчим процесом), суддям рекомендовано проводити судові засідання в режимі відеоконференції, а відеоконференції для учасників судових процесів інших судів наразі не проводяться.

Разом з тим, наголошуємо, що ОАСК, продовжує здійснювати правосуддя. Звернутись до суду з позовними заявами, клопотаннями та іншими документами можна за допомогою поштового зв’язку, підсистеми «Електронний суд», електронної пошти суду [email protected], або залишити документи у скриньці для вхідної кореспонденції в корпусі, що по вул. Петра Болбочана, 8.

Вкотре звертаємо увагу на важливості дотримання рекомендацій для попередження захворювання на COVID-19. Будьте уважними до свого здоров’я та своїх близьких!», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ОАСК повідомив про складну ситуацію з відправкою судової кореспонденції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду